Το βαθύτερο….μήνυμα των Χριστουγέννων

Κάλε μου αναγνώστη αυτό το άρθρο δεν είχα σκοπό να το δημοσιεύσω ποτέ. Κι’ όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου και να “μαι πάλι να σου γράφω στις 1.40 το πρωί.

Είναι γεγονός ότι όλοι μας περιμένουμε τις γιορτές για να κάνουμε διακοπές , να βυθιστούμε στην καταναλωτική μας άνια και να βγούμε εκτός ρουτίνας έστω και για λίγο .

Ωστόσο εμένα αυτές τις μέρες κάτι άλλο είναι που με μαγεύει και αυτό το άλλο είναι ότι είναι η ευκαιρία που έχω να πω σε αυτούς που αγαπώ , που ταλαιπώρησα , που ζω μαζί τους ή ζούσα… ένα συγνώμη και να κάνω δώρα για να εισπράξω εκτίμηση και αγάπη.

Εδώ είναι η όλη μαγεία των ημερών, η ευκαιρία μας να διορθώσουμε πράξεις που κάναμε και μετανιώσαμε , να βγάλουμε τη μάσκα του ‘’κακού’’ και να γίνουμε ξανά παιδιά , όχι με το να παίζουμε σαν τα μικρά, αλλά να νιώσουμε απαλλαγμένοι από την αρνητικότητα ,που ίσως επιβάλαμε στον εαυτό μας άθελα μας, αθώοι και καθαροί εκ των έσω.

Για χρόνια αγνοούσα αυτή τη δυνατότητα που έχουμε όλοι μέσα μας και μιλώ για τη δυνατότητα να συγχωρούμε κάποιο δικό μας που κάποτε έπραξε λάθος. Ξέρεις κάτι;

Αν περιμένεις πάντα από τον άλλο να κάνει το πρώτο βήμα και ο άλλος περιμένει από εσένα, θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και κάποτε θα το μετανιώσεις.

 ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ , ΠΙΕΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ , ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΓΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ , ΣΤΗΝ/ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΗ/ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ Ή ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ…ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΘΑΡΡΩ. ΕΥΛΟΓΙΣΟΝ

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μενοίκου

Φοιτητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Σχολιάστε