Η Youth Business Network για τρίτη συνεχόμενη φορά φέρνει το RestartBalkans στη Κομοτηνή!

12140598_1693855520836011_2953602014990821372_nΣτις 5 Δεκεμβρίου 2015 ανοίγει τις πύλες του ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια των Βαλκανίων, το οποίο έχει την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσει η πόλη της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, η Youth Business Network, η οργάνωση για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της καινοτομίας στη Ελλάδα, φέρνει στην Κομοτηνή το Restart Balkans 3. Η φετινή θεματική του συνεδρίου RestartBalkans θα αφορά τις φορολογικές πολιτικές , τον τομέα της ενέργειας , το real estate και τον τουρισμό στα Βαλκάνια . Αντίστοιχα οι προηγούμενες διοργανώσεις αφορούσαν την οικονομική συνεργασία (1ο έτος ) και την πολιτική συνεργασία (2ο έτος ) . Θεωρούμε πως τα Βαλκάνια είναι ο γεωγραφικός και πολιτικός χώρος ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων παρουσιάζοντας επενδυτικές ευκαιρίες παρά την διαρκή οικονομική κρίση στην Ελλάδα που επηρεάζει και τις οικονομίες των γειτονικών χωρών . Το συνέδριο φέτος θα είναι διήμερο , την πρώτη μέρα θα φιλοξενήσουμε καταξιωμένους ομιλητές και στην δεύτερη θα απευθυνθούμε στην φοιτητική κοινότητα που μας στηρίζει με workshop . Στο συνέδριο όπως κάθε χρόνο εκτός από προσωπικότητες που διακρίνονται στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι θα προσκληθούν εκπρόσωποι της πολιτείας προσδοκώντας την εμφανή υποστήριξη των ξένων πρεσβειών . Όλοι μας οι χορηγοί θα λάβουν πρόσκληση για το κλειστό Meet and Deal event για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών τον Απρίλιο του 2016 στην Μύκονο , με προσκεκλημένους επιχειρηματίες από Ευρώπη και Ασία . Το συνέδριο θα διεξαχθεί κατά βάση στα αγγλικά , όμως κάποια από τα πάνελ μας θα διεξαχθούν στα ελληνικά . Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνεδρίου θα υπάρχει δυνατότητα live streaming αλλά και πλήρη βιντεοσκόπηση του .

12181771_961692083897196_1882663399_nΑναλυτικότερα οι βασικές φετινές θεματικές ενότητες θα καλύπτουν το παρακάτω ευρύ φάσμα ενοτήτων :
Πως διαμορφώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον στα Βαλκάνια μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα
 Γιατί τα Βαλκάνια μπορεί να γίνουν ο παγκόσμιος πόλος έλξης σε τουριστικό επίπεδο την δεκαετία 2020-2030
 Δημιουργώντας την επιχείρηση σου στα Βαλκάνια , οι εξελίξεις στον φορολογικό τομέα .Πως η Βουλγαρία πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα
 Ειδικές οικονομικές ζώνες , πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν
 Ο ρόλος της Τουρκίας ,επενδυτικός γίγαντας ή φούσκα ;
 Θα μπορούσε ο ορυκτός πλούτος και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες να σώσουν την οικονομία των Βαλκανίων;
 Πως θα δημιουργήσουμε επιτέλους αληθινές θέσεις εργασίας

Σχολιάστε