Χρόνια Πολλά Σάκη Ρουβά!

Σαν σήμερα 5 Ιανουάριου 1972, γεννήθηκε στο Μαντούκι της Κέρκυρας, ο απόλυτος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς. Γιορτάζει λοιπόν φέτος τα 44 γενέθλια του, παραμένοντας ένας από τους πιο γοητευτικούς και σπουδαίους ανθρώπους της γενιάς του.Ο Σάκης μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, περνώντας μια σχετικά δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία αφού έπρεπε να εργάζεται για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. Στα 18 του χρόνια, του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία και μετακομίσε στην Πάτρα, για να κάνει αυτό για το οποίο προορίζοταν. Μετά από πολλές συνεργασίες με άλλους διάσημους καλλιτέχνες, το ταλέντο του άρχισε να αναγνωρίζεται και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνταν σε μεγάλο βαθμό μαζί του.

Το 2004 ο Σάκης εκπροσώπησε για πρώτη φορά την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision με το τραγούδι “Shake it” κατακτώντας την 3η θέση. Έκτοτε έγινε γνωστός και στον υπόλοιπο κόσμο τόσο για το μουσικό του ταλέντο όσο και για την υπέροχη παρουσία του. Το 2009 εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, με το τραγούδι “This is our night” και κατέκτησε την 7η θέση.

 

Το ταλέντο του Σάκη είναι υπέρτατο και ξεχίλιζει μέσα από διάφορους τομείς, καθώς ο Σάκης δεν περιορίστηκε μόνο στο τραγούδι. Αντιθέτως, δοκιμάστηκε μέσα από διάφορους ρόλους σε ταινίες, όπως το Alter Ego και το Chevalier. Στην τηλεόραση είχαμε την τύχη να τον παρακολουθήσουμε και ως παρουσιαστή του X-factor, αλλά και της κοινωνικής εκπομπής «Ήρωες αναμεσά μας». Ο Σάκης δεν δίστασε ακόμη και να ασχοληθεί με το θέατρο αναπαριστώντας τον Διόνυσο στις Βάκχες. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού τον Μάιο του 2015, επιλέγει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και να τραγουδήσει το “Άξιον Εστί” επι ευκαιρίας των 90 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη και για άλλη μια φορά καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει.

Εδώ και 13 χρόνια είναι ζευγάρι με την Κάτια Ζυγούλη, την οποία είχε γνωρίσει στα γυρίσματα μίας διαφήμισης. Μαζί έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, την Αναστασία, τον Αλέξανδρο και την Αριάδνη.

Ο Σάκης Ρουβάς απαριθμεί περισσότερα από 20 μουσικά βραβεία Mad Video music awards, σε διάφορες κατηγορίες,  σε πολλές από αυτές το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς.

Ο Σάκης πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Είναι πρεσβευτής του προγράμματος Συμμετοχή Χαραλαμπίδης- Κρίστης μιας παγκύπριας εκστρατείας εθελοντισμού και έμπρακτης προσφοράς.

Πολλά ακούστηκαν κατά καιρούς για τον Σάκη και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν σε πολλές φάσεις της καριέρας του. Παρ όλα αυτά ο Σάκης αποδεικνύει καθημερινά το μεγαλείο της δουλειάς του, αφού στα 44 του χρόνια βρίσκεται στην απογείωση της καριέρας του, και ως ο πιο γοητευτικός και σέξυ τραγουδιστής κάνει πολλές να παραληρούν στο άκουσμά του.

Χρόνια σου Πολλά Σάκη και συνέχισε να μας μαγεύεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο. Όπως μόνο εσύ ξέρεις!

12449384_927851003963855_1314336678_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δέσποινα Χατζηπιέρα

Article/Blog Writer 

Φοιτήτρια Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Σχολιάστε